• Śniadania
  • Przystawki
  • Sałatki
  • Zupy
  • Dania obiadowe
  • Desery


 ZESTAW ŚNIADANIOWY - wędliny, sery, marynaty, warzywa, masło, dżem, miód, pieczywo; na gorąco: parówki lub jajecznica

 Parówki lub jajecznica na gorąco, masło, pieczywo

 Twarożek, miód, konfitura, świeże pieczywo

 Staropolski śledź w oleju z cebulką lub w śmietanie

 Tradycyjny tatar wołowy z dodatkami (pieczarka, ogórek, cebula) z masłem i chlebem

 "Talerz biesiadnika" ( wędliny, sery, pieczenie, marynaty, świeże warzywa, masło, pieczywo )

 Swojska kiełbasa smażona z cebulką zarumienioną na złoto serwowana na patelni z ketchupem, musztardą, chrzanem, masłem, chlebem

 Sałatka grecka ( ogórek, pomidor, cebula czerwona, papryka, sałata lodowa, oliwki, ser feta )

 Sałatka z grillowanym serem i suszoną żurawiną ( sałata lodowa, ser, suszona żurawina, sos vinegrette )

 Sałatka z kurczakiem, świeżymi warzywami i sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego ( kurczak, sałata lodowa, pomidory, ogórki, papryka, sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego )

 Rosół z domowym makaronem

 Żur na zakwasie z jajkiem, kiełbasą i białym serem

 Flaczki wołowe po zamojsku

 Soljanka - gęsta, kwaśno - pikantna zupa ukraińska

 Zupa gulaszowa

 Kwas roztoczański (kapuśniak na żeberku zabielany śmietaną) z tłuczonymi ziemniakami z wody

 Skwiercząca patelnia mięs

 Karkówka w sosie z kluskami śląskimi i buraczkami

 Tradycyjny schabowy z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną z kminkiem

 Kotlet po lubelsku ( aromatyczny filet z kurczaka serwowany z ziemniakami z wody i surówkami )

 Eskalopki drobiowe z ziemniakami i mizerią

 Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek

 Golonka wieprzowa podawana na patelni z chrzanem, musztardą i ziemniakami opiekanymi

 Połowa kaczki po zamojsku z kopytkami ziołowymi, modrą kapustą i pieczonym jabłkiem z żurawiną

 Duszone nogi gęsi w sosie miodowo- cebulowym z ryżem i surówką słodko- kwaśną

 Pstrąg pieczony z masłem ziołowym z warzywami z wody i ziemniakami gotowanymi

 Filet z dorsza z frytkami i surówką z kiszonej kapusty

 Placek po zbójnicku (placek ziemniaczany z sosem mięsno- warzywnym i z surówką z czerwonej kapusty)

 Kasza gryczana ze skwarkami i zsiadłym mlekiem

 Makaron orkiszowy z białym serem i skwarkami

 Pierogi ( 10 szt. ) ruskie/ po zamojsku/ z kapustą i grzybami/ z mięsem ( gotowane lub smażone)

 Placki ziemniaczane z leśnym sosem i surówkami

 Puchar lodowy z owocami po brzegi

 Naleśniki z serem lub konfiturą ( dwie wielkie sztuki )

 Racuchy z jabłkami ( dwie sztuki )

 Ciasto domowe

 Jabłko pieczone z żurawiną i gałką lodów